Tanfolyamok

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Az ünnepek közeledtével mindenki elkezd ilyen vagy olyan módon készülődni. Sokan a lakás feldíszítésével kezdik. Én is ilyen vagyok. Így a napokban elkezdtem mindenféle díszt készíteni. Az első amit elkészítettem a bejárati ajtóra egy szép adventi koszorú. Már az ajtóba látszódjon, hogy bizony mi már nagyon várjuk az ünnepeket.

Idén egy egyszerű, gyorsan elkészíthető és mégis nagyon szép, ünnepélyes koszorút választottam. A koszorú elkészítéséhez szükséges egy koszorú. Szalma, vagy hungarocell teljesen mindegy, a célnak tökéletesen megfelel mind a kettő.

Aztán szükség van még egy szép szalagra. Javasolt piros, kék vagy zöld színekben. A szalag szélessége legalább 3-5 cm legyen.

Kell még egy vékony, max ? cm széles arany vagy ezüst szalag, ez alkotja majd a díszítést. A színe attól függ, hogy a vastagabb szalagból milyen színt választottunk. A piroshoz az arany, a kékhez inkább az ezüst illik, míg a zöldhöz egyik is, másik is mehet nyugodtan.

Ha megvan a koszorú, a szalagok már csak a rögzítéshez szükséges anyagokra van szükség. Kell egy pici ragasztó, amivel a szalag végeit rögzíteni fogjuk a koszorúra és néhány gombostű.

A koszorú készítése 2 lépésből áll.

1. A vastag szalag egyik végét némi ragasztóval rögzítsük a koszorúhoz. A munka megkönnyítése érdekében egy gombostűvel is rögzíthetjük.

foto_1

Majd a vastag szalaggal tekerjük be teljesen a koszorút. Ha betekertük a másik végét is rögzítsük egy kis ragasztóval, és ha szükséges itt is rögzíthetjük egy gombostűvel.

foto_2

2. A vékony szalag egyik végét ugyancsak rögzítjük egy pici ragasztóval a már betekert koszorúra, majd 1-1,5 cm helyközöket hagyva ezzel is tekerjük körbe a koszorút. A végét rögzítsük ragasztóval vagy egy gombostűvel.Már ez így nagyon szép és elegáns koszorú.

foto_8

Azonban valahogy meg kell oldani a koszorú rögzítési lehetőségét. Hiszen fel kell tudni valamilyen módon rögzíteni az ajtóra.

foto_7
Ehhez előhalásztam egy szép színben illő szalagot és kötöttem belőle egy nagy masnit. A masnit néhány gombostűvel rögzítettem a koszorúra. Így a masni két hurkán keresztül fel tudom akasztani a koszorút az ajtóra.

foto_10

A kifüggesztést követően volt nálunk a heti nagybevásárlás, ahol beszereztem az ez évi szaloncukor készletet. Természetesen, ahogy hazaértünk rögtön le is ?meoztuk? a minőségét a párommal. Azaz 1-1 szemet mindketten megettünk. A papírját nézegetve az jutott eszembe, hogy ez még jobban feldobná a koszorút. Így gyorsan kitömtem egy kis papírgalacsinnal és az így előállított álszaloncukrokat 1-1 gombostűvel rögzítettem a koszorú 2 oldalán úgy, hogy középen összeérjenek, ahol egy harmadik gombostű fogja a koszorúhoz.Na így már tökéletes az adventi dísz, ami a szomszédok legnagyobb irigységére pár napja az ajtónkat díszíti.- Képek

Cimkék:

advent karácsony koszorú szallag

További hírek